Как да си направим домашна юфка

Как да си направим домашна юфка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Обичате юфка, а знаете ли как да си приготвите домашна такава?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно яйце и добавете солта и прясното мляко.

Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.

Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста.

Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте.

Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.

Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте.

Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.

Вече знаете как да си направите домашна юфка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: