Начин на приготвяне
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста.
Прегънете тестото, поръсете отново с брашно и сложете пак в машинката на по-бърза степен - повторете това няколко пъти, като преди последния път не прегъвайте.
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте.
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!