Желиран крем карамел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Желиран крем карамел2 / 2
11/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 2 яйца + 4 жълтъка
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • ванилия - 3 прахчета
  • желатин - 1 - 2 прахчета
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в посоченото количество вода и го оставете да набъбне.

Загрейте млякото с 1/2 от захарта и ванилията на котлона. Снемете го и на тънка струя при непрекъснато разбиване влейте предварително разбитите яйца. Внимавайте да не сготвите яйцата.

Добавете в горещото мляко желатина и бъркайте, докато се разтвори.

Смесете водата и 1/2 ч.ч. захар. Сложете съда на котлона и го оставете да се карамелизира без да го бъркате - накрая само леко разклащайте съда.

Разпределете карамела в купички, докато е горещ. Отгоре разлейте още топлата яйчена смес и сложете формите в хладилник.

След като се стегнат, поднесете желирания крем карамел обърнат в чинийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Получи се много добре - страхотни са на вкус . Аз лично сложих половин ампула вснилия вместо на прах. Също така сложих 2 пакетчета желатин и мисля, че 1 ще е достатъчно,че доста се желираха :)
15.03.2018 21:27
Ива
Ива
Не се ли пече ?
10.01.2014 13:45