Начин на приготвяне
Сварете крилцата и използвайте тази вода за пилешка супа или др. вид.
Нарежете лука и моркова на малки парченца и ги поставете върху по-голям тиган или в дълбок тиган, за да къкрят.
Добавете малко сол към зеленчуците. Докато зеленчуците се задушават, нарязваме бекона и сушеното месо и ги добавяме към зеленчуците.
Докато всичко това къкри, нарежете зелето на тънки филийки.
Оставете да къкри още 10 минути. Загрейте фурната.
В дълбок тиган сложете киселото зеле, черен пипер и поставете дафиновия лист. Поставете крилцата върху зелето.
Печете пилето със зеле на 180°C за около 1 час и 30 минути.
Да ви е вкусно с това кисело зеле с пилешки крилца по сръбски.