Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кисело зеле с пилешки крилца по сръбски

Кисело зеле с пилешки крилца по сръбски

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кисело зеле с пилешки крилца по сръбски
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Зима и на вън пада сняг....кисело зеле с крилца и червено винце и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 3 бр.(по - малки глави)
  • лук - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • бекон - 100 г
  • прошуто - 100 г
  • крилца - 1 кг
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете крилцата и използвайте тази вода за пилешка супа или др. вид.

Нарежете лука и моркова на малки парченца и ги поставете върху по-голям тиган или в дълбок тиган, за да къкрят.

Добавете малко сол към зеленчуците. Докато зеленчуците се задушават, нарязваме бекона и сушеното месо и ги добавяме към зеленчуците.

Докато всичко това къкри, нарежете зелето на тънки филийки.

Оставете да къкри още 10 минути. Загрейте фурната.

В дълбок тиган сложете киселото зеле, черен пипер и поставете дафиновия лист. Поставете крилцата върху зелето.

Печете пилето със зеле на 180°C за около 1 час и 30 минути.

Да ви е вкусно с това кисело зеле с пилешки крилца по сръбски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: