Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържено пиле»Пилешки крилца с лют сос по сръбски

Пилешки крилца с лют сос по сръбски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки крилца с лют сос по сръбски
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пикантна вкусотия, която е отлично бирено мезе Не можете да устоите на подобно изкушение, гарантирано е"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 2 кг
  • за маринатата
  • люти чушки - 2 бр. червени, ситно нарязани
  • кориандър - 1/2 к.л. прясно смлян
  • кимион - 1/2 к.л. прясно смлян
  • черен пипер - 1/2 к.л. прясно млян
  • лют червен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • лук - 1 глава, нарязана на ситно
  • мед - 3 с.л.
  • ракия - 50 мл дюлева
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за соса
  • доматено пюре - 50 мл
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - на вкус
  • чесън на прах - на вкус
  • картофи - 4 бр.
  • олио - за пържене
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се почистват, измиват и оставят да е изцедят от водата в гевгир.

Всички съставки за маринатата се смесват в дълбока купа и крилцата се потапят в нея. Оставят се н хладно за поне един час (колкото повече, толкова по-добре).

Маринованите крилца се изпържват в добре загрята мазнина за кратко, в която първо сме пуснали скилидка чесън, за да се овкуси.

Картофите се обелват и нарязват на пръчици, изпържват се в същото олио.

За лютия сос се смесват доматеното пюре, зехтина, лютия червен пипер и пушения пипер. Добавя се чесън на прах.

Крилцата се сервират с лютия сос и гарнитура от пържени картофи.

Пилешките крилца с лют сос по сръбски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: