Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Сватбарско зеле по сръбски

Сватбарско зеле по сръбски

GagaGaga
Новак
73409
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сватбарско зеле по сръбски
Снимка: Gaga
1 / 3
25/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Колкото по-дълго къкри, толкова по-вкусно е"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1, 5 кг
  • лук - 3 по - големи глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • универсална подправка - 2 с.л., за зеле
  • чушки - 2 бр. за зеле
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - по желание
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 400 г
  • бекон - 200 г
  • свински ребра - 400 г пушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сватбарско зеле по сръбски е традиционна гозба за Сърбия, която в миналото се е приготвяла по сватби.

И днес все още е много любима. Подобно на банската капама, в сватбарското зеле също се слагат различни видове месо.

Накълцайте киселото зеле, месото и всички останали съставки до желания размер.

В по-дълбок огнеупорен съд като гювеч подредете ред кисело зеле, след това месо, лук и подправки и така нататък, докато целия материал се изразходва. Количеството на продуктите трябва да е съобразено със съда, в който вие ще готвите.

Завършете със слой зеле и налейте вода.

Варете на слаб огън ястието с кисело зеле поне 2, 5 - 3 часа. Сол според нуждите в самия край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: