Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на фурна с оцет

Скумрия на фурна с оцет

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Скумрия на фурна с оцет6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"

Необходими Продукти

  • риба - скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга.

Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз предварително слагам скумрията в тавичка и заливам с вода и 50 мл оцет. Чакам половин час и я измивам. Така много успешно се премахва неприятната миризма. После я гответе както желаете.
23.11.2024 01:39
2
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
И аз така ги правя от много години. Само , че вътре в коремчето също наливам от оцета , ч.п., сол, д.лист. Леко ги поръсвам пак с оцет. Пека около 20 минути и тогава ги поливам с доматено пюре. Запичам още няколко минути. Не си спомням къде я видях тази рецепта, но много е сполучлива.
28.08.2023 17:31
12
2
Анонимен
Анонимен
Аз слагам и малко бира.... Става още по вкусна!
10.09.2018 18:11
6
Потребител#218753
Потребител#218753
Моля, нека има съответствие на написаното със снимката
19.08.2018 22:49
8
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
15.04.2016 15:09
8
4
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Към оцета прибавям и малко вода 3-4 с.л.
13.01.2016 20:21
3
Галина Тенева
Галина Тенева
аз съм готвила скумрия на фурна, но с бира, като начина на приготвяне е следния: три изчистени скумрии ги намазнявам добре с олио, поръсвам ги със смлян черен пипер, в коремчето на скумрията слагам по един дафинов лист и след като ги сложа в тава наливам една чаена чаша бира и пека до готовност
15.07.2014 20:34
31
3