Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа от гъби и зеленчуци

Супа от гъби и зеленчуци

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Супа от гъби и зеленчуци
Снимка: Ivana Kitanović
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Идеална за студените дни - топла супичка с гъби и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • лук - 1 голяма глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • картофи - 1 бр., голям
  • целина - 1/4 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • сметана за готвене - 1 ч.ч.
  • магданоз - 4 клонки (листа)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С малко олио запържете нарязания на ситно лук и намачкания чесън.

Когато омекнат, налейте топла вода, добавете картофа, моркова и целината, нарязани на кубчета.

След десетина минути добавете нарязаните гъби. За по-богат аромат на бульона най-добре е да използвате няколко различни вида гъби (печурки, манатарки, пачи крак...), но може и да използвате само печурки, тъй като са най-достъпни.

Когато зеленчуците се разварят, а гъбите омекнат, към богатата гъбена супа добавете сметаната за готвене и подправките. Варете още малко.

Непосредствено преди сервиране поръсете супата от гъби и зеленчуци със ситно нарязани листа магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: