Начин на приготвяне
Измийте тиквичките, нарежете ги по дължина и ги посолете. След 10 минути ги подсушете с кухненска хартия.
Гъбите почистете и нарежете на филийки. Спанака измийте и нарежете на едро. Лука нарежете на ситно, а чесъна намачкайте. Настържете сиренето. Загрейте фурната на 180 градуса.
Към загрятото масло прибавете зехтина и запържете гъбите и чесъна. Прибавете доматите, босилека, половината кубче бульон, сол и черен пипер на вкус и гответе като бъркате често, докато се изпари излишната течност.
Прехвърлете продукти за вегетарианската лазаня в дълбок съд, почистете тигана, прибавете малко масло и запържете чесъна и спанака.
Прибавете другата половина бульон, сол и черен пипер. Прехвърлете в подходяща чиния да се охлади и смесете със сиренето.
Намажете тавичка с масло и редете продуктите за вкусната лазаня - тиквички, гъби с домати, отново тиквички, спанак със сирене и така повтаряйте стъпките, докато не свършат продуктите. Последния слой поръсете с настъргана гауда.
Печете лазанята със зеленчуци и гъби в загрята фурна за около 30 минути, докато не придобие златист загар.