Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със зеленчуци и гъби

Лазаня със зеленчуци и гъби

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Лазаня със зеленчуци и гъби
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Лазаня без кори за лазаня? Ето вижте, че може!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр., средно големи
  • гъби - 300 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 консерва, нарязани
  • спанак - 300 г пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • бульон - 1 кубче
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • краве масло
  • зехтин
  • босилек - сух
  • гауда - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, нарежете ги по дължина и ги посолете. След 10 минути ги подсушете с кухненска хартия.

Гъбите почистете и нарежете на филийки. Спанака измийте и нарежете на едро. Лука нарежете на ситно, а чесъна намачкайте. Настържете сиренето. Загрейте фурната на 180 градуса.

Към загрятото масло прибавете зехтина и запържете гъбите и чесъна. Прибавете доматите, босилека, половината кубче бульон, сол и черен пипер на вкус и гответе като бъркате често, докато се изпари излишната течност.

Прехвърлете продукти за вегетарианската лазаня в дълбок съд, почистете тигана, прибавете малко масло и запържете чесъна и спанака.

Прибавете другата половина бульон, сол и черен пипер. Прехвърлете в подходяща чиния да се охлади и смесете със сиренето.

Намажете тавичка с масло и редете продуктите за вкусната лазаня - тиквички, гъби с домати, отново тиквички, спанак със сирене и така повтаряйте стъпките, докато не свършат продуктите. Последния слой поръсете с настъргана гауда.

Печете лазанята със зеленчуци и гъби в загрята фурна за около 30 минути, докато не придобие златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: