Начин на приготвяне
Тази гръцка рецепта за гъби с пипер и билки е популярна и то с основателна причина!
Това зеленчуково ястие се приготвя много лесно и бързо. Може да хапнете като основно или като гарнитура към пиле и риба.
Има толкова много различни вкусове. Миксът от билки, чесън и зехтин изглежда прост, но наистина придава на зеленчуците прекрасен гръцки вкус.
Минимално миене на чинии, защото всичко е в един тиган и готово за 10-15 мин.
Възможност за промяна на тази гръцка рецепта е добавяне на пилешки гърди или бутчета без кожа, но не забравяйте да увеличите времето за готвене с 15 минути.
Може да замените пилето със сьомга или бяла риба като треска например. Можете да ги приготвите отделно и да добавите задушените зеленчуци, като гарнитура .
За диета без млечни продукти, пропуснете фетата!
Почистете гъбите, като отрежете края на стеблото, което е било в почвата.
Прекарайте гъбите под струя течаща вода, за да отстраните всички остатъци от пръст (гъби не се накисват). Изцедете ги и ги нарежете на тънки филийки.
Междувременно нарежете доматите или чери доматите на четири части. Почистете от семките чушките и нарежете на около 2 см парченца.
Загрейте зехтин в тиган. Добавете и лука, нарязан на малки парченца, и ситно нарязания чесън. Добавете чушките и гответе около 5 мин.
Добавете доматите (чери) и щипка сол, пушения червен пипер и билките риган мащерка (босилекът се слага накрая на готвенето). Добавете гъбите и черните маслини към вкусния аламинут.
Продължете готвенето на ястието с гъби в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време, докато се изпари водата, отделена от доматите. Добавете щипка лют червен пипер и черен пипер.
Сервирайте горещи гъбите със зеленчуци по гръцки.
Да ви е сладко!