Панирани манатарки

Мартина ВелаМартина ВелаНовак
12/11/2013
"Пържените картофки са в паника, бирата вече си има нов най-добър приятел - панираните манатарки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 513
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на филии с дебелина около 1 см. Посолете ги и ги поръсете с малко черен пипер.

В отделен съд смесете брашното, виното, солта, бакпулвера, жълтъците на яйцата и разбитите на сняг белтъци и разбъркайте. Трябва да получите рядка смес, който има консистенцията на палачинково тесто.

Потапяме гъбите в панировката, след което ги изпържваме в сгорещено олио до златисто. Изваждаме ги и ги прибираме на топло, а в мазнината от пърженето запържваме и филиите бял хляб.

Гъбите се поставят върху пържените филийки и се поднасят с лимон или доматен сос.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
оххх вече нямам търпение да станат пролетните манатарки, толкова много ми се ядат панирани, страшно много ги обичам
1
0