Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Ячеджон (Yachaejeon) - корейска зеленчукова палачинка

Ячеджон (Yachaejeon) - корейска зеленчукова палачинка

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Ячеджон (Yachaejeon) - корейска зеленчукова палачинка
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Щом зеленчуковата палачинка е готова, сервирайте веднага. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • зеле
  • лук - зелен, червен или сух
  • пиперки
  • моркови
  • чесън
  • соев сос - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците трябва да са общо около 250 г, като повече е зелето.

Лукът се нарязва на дребно, чесънът на ситно, а останалите зеленчуците на лентички.

В купа се разбъркват продуктите за сместа и се смесват със зеленчуците.

В 30-сантиметров голям тиган се слага половината от олиото за 1 солена палачинка. Ако ще се ползва по-малък тиган, може да се направят 2 по-малки палачинки.

В половината олио се изсипва сместа и се разстила с обратното на лъжицата.

Изпържва се, докато стане златиста отдолу, около 3-5 минути.

Внимателно се обръща палачинката. Останалите 2 лъжици олио се разпределят отстрани покрай края на палачинката, след което тя леко се повдига внимателно с шпатула и се накланя тиганът, за да се разнесе олиото под нея. Накланя се настрани леко, за да се разпредели равномерно отдолу.

Оставя се още няколко минути, докато и другата страна стане златиста.

Обръща се още веднъж отново върху първата страна и зеленчуковата палачинка се оставя за още 1 минута.

Изважда се върху широка чиния и се сервира веднага.

Яде се Ячеджон (Yachaejeon), като всяка хапка се потапя в малко соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: