Начин на приготвяне
Зеленчуците трябва да са общо около 250 г, като повече е зелето.
Лукът се нарязва на дребно, чесънът на ситно, а останалите зеленчуците на лентички.
В купа се разбъркват продуктите за сместа и се смесват със зеленчуците.
В 30-сантиметров голям тиган се слага половината от олиото за 1 солена палачинка. Ако ще се ползва по-малък тиган, може да се направят 2 по-малки палачинки.
В половината олио се изсипва сместа и се разстила с обратното на лъжицата.
Изпържва се, докато стане златиста отдолу, около 3-5 минути.
Внимателно се обръща палачинката. Останалите 2 лъжици олио се разпределят отстрани покрай края на палачинката, след което тя леко се повдига внимателно с шпатула и се накланя тиганът, за да се разнесе олиото под нея. Накланя се настрани леко, за да се разпредели равномерно отдолу.
Оставя се още няколко минути, докато и другата страна стане златиста.
Обръща се още веднъж отново върху първата страна и зеленчуковата палачинка се оставя за още 1 минута.
Изважда се върху широка чиния и се сервира веднага.
Яде се Ячеджон (Yachaejeon), като всяка хапка се потапя в малко соев сос.