Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с домашен течен шоколад и пандишпанов блат

Торта с домашен течен шоколад и пандишпанов блат

ЕлиЕли
Помощник Готвач
19122261
Торта с домашен течен шоколад и пандишпанов блат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"Любителите на сладките изкушения ще ни разберат - още днес ще приготвим поне две такива домашни шоколадови тортички"

Необходими Продукти

  • За шоколада
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 125 г
  • захар - 125 г
  • какао - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • За крема
  • смес за торти - 1 бр. готова
  • прясно мляко - 250 мл
  • За украса
  • банани - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите блата за торта разделете в две купи белтъци и жълтъци. Белтъците разбийте на сняг със солта и постепенно добавяйте 1/3 от захарта.

Когато се разбият на сняг, преминете към разбиването на жълтъците с останалата захар, докато не получите светложълт крем.

След като сте готови, започнете да добавяте по малко от белтъците при жълтъците заедно с брашното и какаото, като ги редуват - белтъци, брашно, какао и така, докато продуктите не се изчерпат.

Смесете добре и изсипете в кръгла тава върху леко намазнена хартия за печене. Блатът се пече на 180°C за около 20 - 25 мин.

Когато е готов, оставете да изстине.

Докато блатът се пече, преминете към направата на течния шоколад. Смесете всички сухи съставки в дълбок съд и постепенно добавяйте млякото.

Прецедете сместа в тенджера и сложете на котлона.

Разбърквайте често, за да не за гори сместа. Когато първото балонче се появи, значи течният шоколад е готов.

Когато блатът е готов, можете да преминете към крема. Смесете съдържанието на пакета с млякото във висок съд и бъркайте с миксер поне 4 минути.

Разрежете блата на две части. Върху долната част изсипете сместа за крема на тортата. Покрийте с горния блат, който след това намажете с малко от течния шоколад. Наредете нарязания банан и поръсете с шоколадови пръчици вече за финал на лесната шоколадова торта.

Оставете тортата с домашен течен шоколад и пандишпанов блат да се охлади за поне 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: