Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с кисело зеле

Макарони с кисело зеле

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Макарони с кисело зеле
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Възможностите за комбинации с паста са неограничени, това доказва тази рецепта"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • доматен сос - 400 мл
  • кисело зеле - 1 бр.
  • праз лук - 1 бр.
  • свинска мас - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • наденица - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праза задушете в маста, след няколко минути към него добавете нарязаното кисело зеле.

Задушавайте 15 минути, след което добавете нарязаната на шайби наденица.

Задушавайте на слаб огън 10 минути, подправете със сол и пипер и прехвърлете в дълбока тава.

Сварете макароните и ги смесете в тавата със зелето.

Залейте макароните с кисело зеле с доматен сок и печете на фурна загрята на 200°C 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: