Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата със спанак, бекон и ябълки

Салата със спанак, бекон и ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Салата със спанак, бекон и ябълки1 / 2
21/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • ябълки - 2 бр. зелени
  • бекон - 150 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • балсамов оцет - 1/3 ч.ч.
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • орехи - за поръсване или хляб за крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака, махнете дръжките му и го накъсайте на парченца. Нарежете на кубчета ябълките и ги напръскайте с малко лимонов сок, за да не потъмнеят.

Лукът и беконът се нарязват на ситно. Задушете ги със зехтина в тиган.

Добавете оцет и разбърквайте още 2-3 минути, свалете от огъня и оставете сместа да се охлади.

Нарежете хляба на кубчета, поръсете ги с разтопеното масло и ги запечете във фурната за 10-тина минути.

В голяма купа сложете спанака, ябълките и сместа с бекона. Отгоре поръсете с настъргания пармезан, поръсете с орехи или с препечените кубчета хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: