Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Завити сръбски банички със сирене

Завити сръбски банички със сирене

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Завити сръбски банички със сирене
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Само добавяте чаша айран или кисело мляко и може да кажем, че денят ни започнал чудесно"

Необходими Продукти

  • сирене фета - 200 г
  • сирене - 200 г твърдо, бяло саламурено
  • кори за баница - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 100 мл
  • сол - на око
  • черен пипер - на око
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За всяка навита баничка ще са ви необходими по 2 готови кори. Първата намазвате с малко олио и върху нея слагате втората.

Пълнежа се прави от разбитите яйца, нарязаното на едро фета сирене и бялото сирене, всичко се смесва с киселото мляко.

Ако обичате баницата със сирене да е солена, може да добавите сол, но фетата и бялото сирене също са достатъчно солени.

Намажете корите със сирене и навийте с желаната форма.

Намажете отново с олио и сложете да се пекат завитите малки баници със сирене за полови час на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: