Начин на приготвяне
Приготвянето на мариновани чери домати започва с тяхното правилно изсушаване.
Добре измитите чери домати се подсушават с домакинска хартия, нарязват се на половинки и се подреждат една до друга в тава, застлана с хартия за печене.
Посолявате доматите и слагате в предварително загрята на 80 градуса фурна с вентилатор, като ги оставяте в нея да се сушат около 4 часа. Времето за сушене на доматите може да варира в зависимост от големината и сочността им, както и от самата фурна.
Към средата на сушенето трябва да обърнете доматите. Когато са готови, фурната се изключва, а доматите остават в нея, докато се охладят напълно.
Изсушените домати се редят плътно в бурканчета, като между тях се слага от нарязаните скилидки чесън и босилек. Бурканчетата се пълнят догоре със зехтин, затварят се и се съхраняват на хладно - най-добре на най-долния рафт на хладилника.
Зехтинът, в който са маринованите чери домати, поема от ароматите на продуктите и след това е чудесен за овкусяване на различни ястия, салати, сирене.
Рецептата е от блога my taste.