Маринован карфиол
Kiseli karfiol

Маринован карфиол

Sandra PalikarovSandra Palikarov
Новак
7453k2874
Маринован карфиол
Снимка: Lenka
1 / 2
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Можете да го поднесете като гарнитура към зимно ястие, но и като предястие с ракия"

Необходими Продукти

  • карфиол - 3 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зърна пипер - 10 г
  • вода - 2 л
  • оцет - 500 мл
  • захар - 150 г
  • сол - 100 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изчистете карфиола, настържете го и го нарежете на ситно.

Варете карфиола за 5 минути. Когато карфиолът се охлади, подредете го в стерилизирани стъклени буркани, които предварително сте стерилизирали във фурната на 100 градуса.

Поставете дафинов лист и зърна черен пипер между цветята.

Сварете вода със захарта, солта и оцета, изчакайте да изстине, залейте туршията с карфиол.

Затворете карфиола в буркани, след това съхранявайте на хладно място.

След 20 дни до месец маринованият карфиол е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: