Босненски Хурмашици

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Босненски Хурмашици3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Мммм Хурмашици... обожаваме ги, само да има кой да ни ги приготви Очакваме снимки на вашите"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • масло - 250 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • Сироп
  • захар - 800 г
  • вода - 900 мл
  • лимон
  • портокали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесете маслото и пудрата захар и разбийте с миксер. Добавете и жълтъците и заквасената сметана.

Брашното смесете с бакпулвера. Смесете всичко заедно и оставете в хладилника за 30 минути.

Направете топчета и ги оформете по дължина, след което притиснете към ренде, за да оформите шарката на босненските сладки.

Сложете ги да се пекат на 200°C 20 минути.

Захарта и водата сложете да се варят заедно с резен лимон и резен портокал.

Когато се охладят хурмашиците, залейте със сиропа.

Нека сиропираните сладки престоят за 1 нощ, преди да ги поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията