Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Постни сиропирани сладки Хурмашици

Постни сиропирани сладки Хурмашици

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Постни сиропирани сладки Хурмашици
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Спокойно можете да ни причислите към групата на любителите на ориенталските десерти..."

Необходими Продукти

  • Тесто
  • вода - 400 мл
  • олио - 200 мл
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • Сироп
  • вода - 500 г
  • захар - 500 г
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкъщи не се спираме, докато не опитаме всички рецепти и вариации на едно и също ястие.

Покрай празниците имахме подобна ситуация с традиционните турски калабурбащъ.

Тъй като никога не ги бях правила, не знаех коя рецепта да подхвана, затова започнах с най-лесната като за първи път. Станаха толкова добри тези сочни сиропирани сладки, че свършиха за 2 дни.

Вчера направих различни, а скоро ще кача и другата рецепта.

Първата стъпка за рецептата за постни сиропирани сладки Хурмашици е да сипем вода в тенджера, да добавим захар, ванилова захар и да оставим на котлона да заври.

В друга тенджера сипваме вода и олио и също оставяме да заври.

Преместваме течността в друг съд, в който добавяме и брашно и бакпулвер с непрестанно бъркане.

От тестото правите малки топчета (моите станаха големи като за първи път). Сложете топчетата върху ренде и ги оформете така, че да се получи типичната шарка.

Подредете ги върху хартия за печене и печете турските сладки на 180 °C 30 минути.

Когато се охладят Хурмашиците, ги залейте със сиропа.

Оставете ги да попият добре течността поне 2-3 часа, а най-добре за цяла нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: