Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Сос за макарони от зеленчуци и кайма

Сос за макарони от зеленчуци и кайма

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сос за макарони от зеленчуци и кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обичате ли макарони със сос, а не с домати? Ето я рецепта за вас!"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • листа от репички - 2 връзки
  • червена чушка - 1 бр.
  • печурки гъби - 150 г
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • кайма - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запържете лука в олиото, добавете към него настъргания морков и след няколко минути бекона.

Измийте червената чушка, нарежете я на листа и я добавете към плитката тенджера.

След това почистете листата на репичките, измийте и ги нарежете на листа.

Поставяме ги в тенджерата, а веднага след него и накълцаните печурките.

Оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат. Добавете сол, черен пипер и масло. Когато маслото се разтопи, добавете каймата.

След това сосът за паста се задушава още 10 минути и е готов за сервиране върху сварените макарони.

Нека ви е вкусно с този сос за макарони от зеленчуци и кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: