Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кошнички»Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос

Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Тази вкусотия колко бира пие, да не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • За кошниците
  • картофи - 500 - 600 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • Плънка
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. зелени
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
  • Чеснов сос
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • Заливка
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се намачкват, докато са още горещи. Добавя се накълцан магданоз, подправя се със сол и черен пипер. Разбъркват се и се оставя да се охлади, но не напълно.

В тиган се загрява олио. Добавят се дребно нарязаните лук и чушки. Запържват се до тяхното омекване. После се добавя каймата, подправя се със сол и черен пипер. Оставя се да покъкри.

Разбърква се от време навреме. Вдига се от котлона, когато каймата стане на трохи. В купа се разбива киселото мляко, подправя се сол и счукан чесън.

В малка купа се разтопява маслото заедно с червения пипер.

От картофеното тесто се оформят топки, колкото орех. Дооформят се на кошници, нареждат се в тава.

Във всяка кошница се слага по 1-2 с.л. от плънката, заливат се с чесновия сос и се напръскват с разтопено масло. Сервира се охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: