Начин на приготвяне
Поставете напоените бадеми в една купа и ги оставете да престоят за една нощ в хладилника.
Бадемите ще набъбнат. Изплакнете бадемите и ги сложете в блендер.
Ако обичате сладкото, добавете мед, ако не, не трябва да слагате мед.
Добавете медените бадеми и налейте вода. Блендирайте ядковото мляко за 2-3 минути.
Вземете марля и прецедете кашата през марлята.
Изстискайте марлята, за да излезе цялата течност от нея. Не е нужно да изхвърляте останалите бадеми, можете да ги използвате за добавка към сутрешната си закуска.
Изсипете бадемовото мляко в бутилка и го използвайте в рамките на максимум пет дни.
Съхранявайте в хладилник суровото бадемово мляко.