Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца в марината и картофи

Пилешки крилца в марината и картофи

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешки крилца в марината и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Харесвате ли класика? Тази рецепта е за вас и задължително ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 6 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. смлян
  • магданоз на прах - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • картофи - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата за пилешки крилца в марината и картофи, като, първо, ще приготвим маринатата за крилцата.

Поставете в дълбок съд зехтина, соевия сос, горчицата, бялото вино, лимоновия сок, ситно нарязания чесън, солта, черния пипер, босилека, магданоза, смляния червен пипер.

Смесете всичко, след това сложете пилешките крилца и покрийте. Оставете за една нощ в маринатата.

На следващия ден нарежете картофите и разбъркайте маринатата.

Поставете всичко в огнеупорен съд и печете на 250 °C, докато картофите и пилешките крилца се изпекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: