Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с картоф и морков

Пилешки крилца с картоф и морков

РангелРангел
Новак
228
Пилешки крилца с картоф и морков1 / 3
25/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"И ако си мислите, че печените крилца не могат да отлетят от тавата, значи не сте опитали тези"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 10 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 - бр.
  • лук - 1 глава
  • вода - 1 к.ч
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилешките крилца на две, като отделяте бутчето от крилцето.

Като ги нарежете загрейте малко олио в тиган и запържете крилцата с бутчетата за кратко. През това време нарежете лука и го добавете към крилцата.

Сложете капак, за да се задушават крилцата. През това време нарежете картофа на полумесеци и моркова на колелца и ги добавете към крилцата.

Бъркайте за кратко време и добавете водата и на тих огън с капак оставете крилцата за 15 - 20 минути да се задуши всичко. Сервирайте докато е топло.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: