Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шишчета»Пържен шиш с лук и пиперки

Пържен шиш с лук и пиперки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържен шиш с лук и пиперки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - филе 400 гр.
  • свинско месо - филе 400 гр.
  • чушки - 200 гр.
  • лук - 200 гр.
  • люти чушки - 20 гр.
  • брашно - 20 гр.
  • горчица - 20 гр.
  • олио - 60 мл.
  • доматен сос - 320 мл.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се почистват от ципите и се мариноват с половината от олиото и горчицата. Оставят се да престоят така около 15 часа. Маринованото месо се нарязва на парчета по около 25 гр. и се посолява.

Лукът и чушките се почистват. Лукът се нарязва на кръгчета, чушките на едри парчета.

Шишовете се нанизват в следния ред: парче от телешкото филе, кръгче лук, парче от свинското филе, парче чушка, половин люта чушка.

Готовите шишове се овалват в брашно и се изпържват в сгорещеното олио.

Сервират се с доматения сос.

Лютите чушки може да се прибавят към соса, вместо да се нанизват на шиша

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: