Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен патладжан и пиперки с орехов сос

Пържен патладжан и пиперки с орехов сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пържен патладжан и пиперки с орехов сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусно вегетарианско ястие от пържен патладжан и пиперки, ореховият сос ги допълва отлично"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - за пържене
  • за ореховия сос
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • сол
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на филии. Посолете и оставете за 30 мин. докато се отцеди горчивата вода.

Подсушете с кухненска салфетка. Нарежете пиперките на едри парчета. В сгорещена мазнина изпържете патладжана и пиперките. Извадете ги върху кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

В тиган налейте една кафена чашка зехтин. Сложете смлените орехови ядки, счуканите скилидки чесън, сол и налейте кафяна чашка топла вода. Кипнете сместа.

Подредете патладжана и пиперките в чиния за сервирене. Изсипете ореховия сос върху зеленчуците и поднесете.

Ястието е много вкусно! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: