Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля до горещо.
Задължително се затопля в млековарка или на водна баня, за да не загори млякото и предаде различен вкус на ретро палачинките.
След като се стопли, се сваля от котлона и се прибавя студената вода.
Брашното се изсипва в купа, в която ще се бърка.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Жълтъците от яйцата се прибавят към брашното.
Постепенно се прибавя млякото, като сместа се разбърква с телена бъркалка. Не се бърка с миксер.
Разбърква се много добре.
Белтъците се разбъркват на сняг.
Прибавят се към сместа. Разбърква се много добре.
Тиганът с незалепващо покритие се намазва с масло и се загрява на силно.
Изсипва се 1 черпак от тестото.
Пържи се до зачервяване от двете страни.
Обръщат се лимецовите палачинки с помощта на широка дървена шпатула.
За всяка палачинка тиганът се намазва с масло.
Палачинките Балкантурист се слагат една върху друга в затоплена чиния, като помежду им се намазват с масло.
Коментари