Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата, с телче или вилица.
В цеденото кисело мляко угасете содата, разбъркайте, изчакайте малко да шупне и долейте малко водичка, размийте цеденото мляко и содата и добавете към яйцата.
Сложете пудрата захар и разбъркайте сместа. Брашното слагайте лъжица, по лъжица и разбъркайте сместа за пухкавите палачинки. Долейте хладка вода. Сместа трябва да е гладка.
Сложете тигана на котлона да загрява. Използвайте четка за намазването с мазнина.
Сложете с черпак от сместа за палачинки в тигана, изпичайте до готовност и от двете страни.
След всяка палачинка, намазвате отново тигана.
Консумирайте пухкавите палачинки с шоколад или конфитюр.
Коментари