Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Грах яхния със свинско за готвене

Грах яхния със свинско за готвене

Грах яхния със свинско за готвене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Един от най-апетитните варианти за яхнийка е този - съгласни сте с нас, нали?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • замразен грах - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 к.ч. малка
  • домати - 2 бр. или 1 консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 или 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо за готвене нарежете на порции.

В тенджера загрейте олио, запържете месото да се зачерви и добавете нарязан лук.

След минута прибавете червен пипер и брашното.

Разбъркайте за кратко и налейте топла вода около 1 литър.

Овкусете с със сол и черен пипер и когато заври, добавете замразен грах и домати от консерва или нарязани пресни 2 домата.

Гответе под капак апетитната яхния, като наблюдавате и разбърквате до готовност на месото.

При нужда долейте още малко вода.

Сервирайте свинското с грах, докато гозбата е топла, поръсена с нарязан пресен магданоз.

Добър апетит с тази грах яхния със свинско за готвене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: