Начин на приготвяне
Измиват се доматите. Част от тях се настъргват на рендето на доматен сос в дълбока тенджера. Овкусяват се със сол и добавяме ситно нарязан магданоз.
Останалите домати се срязват през средата на две половинки и се почистват откъм дръжката, без да се белят от кората. Смесват се с доматения сос и се разбъркват добре.
Пълним бурканите до ръбчето, като във всеки буркан се поставя по една-две чорбаджийски чушки.
Затваря се с нови капачки. Нареждат се в дълбока тенджера, на дъното на която се постила стара кърпа. Налива се топла вода, да ги покрие три пръста над капачката.
Варим на умерен огън за 15 -20 минути от завирането. Оставят се във водата, докато изстинат.
Съхраняват се на хладно.
Доматите за готвене в буркани са готови.
Коментари