Начин на приготвяне
Навън е едно такова мрачно, дъждовно... Какво по-хубаво от вкусна топла яхния с картофи и грах, придружени от вкусно свинско месце!
Необходими са ви 600-800 г месо, моето е плешка, нарязано на кубчета, 1 глава лук, 1 морков, 2 домата или от консерва, 3-4 картофа, 400 г стерилизиран грах, чер пипер зърна, дафинов лист, чубрица, сол и червен пипер.
В тенджера с олио слагаме нарязания лук и месото, задушаваме до лек загар на месото. Добавяме моркова на колелца, доматите на кубчета, картофите, нарязани.
Посоляваме на вкус, слагам чаена лъжица червен пипер и няколко зърна черен. Разбъркваме и доливаме с вода, колкото да покрие продуктите.
Къкри така десетина минути и добавяме граха, дафинов лист и чубрица.
Варим до готовност - още десетина минути. Тъй като има картофи и водата не е много като количество, аз не добавям брашно, но ако вие решите, че ви е рядка картофената манджа, можете да добавите лъжица брашно.
По желание накрая свинско с картофи и грах яхния се поръсва с магданоз.
Добър апетит!
Коментари