Начин на приготвяне
Свинското месо се реже на кубчета. Овкусява се със сол, половината подправки.
Лукът се обелва и се реже на ситно. Морковите се обелват и се режат на малки кубчета.
Чесънът се обелва и се реже на ситно.
В дълбока тенджера се сгорещява олиото и в него се запържват лукът, морковите и чесънът. Слага се виното и се изчаква, докато алкохолът се изпари и ястието остане на мазнина.
След това се добавя месото и се запечатва от всички страни.
Грахът се отцежда от водата в гевгир и се слага при останалите продукти. Разбърква се хубаво, добавят се доматите, долива се вода, слагат се останалите подправки и грах яхнията се готви под капак на тих огън до готовност.
Много вкусна мамина яхния от грах и свинско.
Да ви е сладко!
Коментари