Начин на приготвяне
Измиваме рибата хек много добре и нарязваме на парчета.
Поръсваме я със солта и черния пипер от всички страни.
В купа си смесваме галетата с брашното и разбъркваме.
В друга купа си счукваме яйцата и разбиваме.
Всяко едно парче хек овалваме в брашното и галетата, а после потапяме в яйцата.
В тиган с широко дъно наливаме олиото.
Поставяме съда на включен котлон и изчакваме да се загрее.
Парчетата панирана риба поставяме в тиган с незалепващо покритие с олиото и пържим, първо, от едната страна, а след това обръщаме на другата.
Готовите парчета изваждаме с помощта на решетеста шпатула, отцеждаме добре от мазнината и подреждаме в чиния.
Първо, от едната страна, а след това обръщаме на другата пържения и паниран хек.