Начин на приготвяне
Рибата почистете, измийте и разрежете на две по дължина и после още на две по ширина. Посолете, натрийте с пипера и полейте със сока от лимоните. Оставете в хладилник и започнете с приготвянето на панировката.
Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на сняг. Пшеничните пръчици смелете в блендер до получаването на фин прах. Бадемите филирайте или смелете в блендер, но за кратко.
Всяко парче маринована риба оваляйте в царевичното брашно, след това потопете в разбитите белтъци, после в прахообразната смес от пшеничните пръчици и накрая във филираните бадеми.
Изпържете в загрятото олио до готовност всяко парче и след това отцедете върху домакинска хартия за премахване на излишната мазнина.
Салатата айсберг накъсайте, моркова нарежете с помощта на белачка на тънки парчета, домата на кубчета. Червения лук обелете, разрежете на две и отделете долната част за направата на кошничка, а останалата нарежете и прехвърлете към салатата.
Овкусете със сол и зехтин. Кошничките от лука напълнете със сладка царевица и маслини.
За соса смесете млякото, майонезата, горчицата и чесъна и разбъркайте.
В подходяща чиния подредете панираната риба, салатата и върху нея сложете кошничката от лука с царевицата, чесновото сосче и резени лимони. Поръсете салатата и соса със изпечени филирани бадеми.
Вкусно да ви е и наздраве!