Начин на приготвяне
Рибата почистваме от вътрешностите. Отстраняваме главата и опашката. Поръсваме със сол и черен пипер.
Можем да нарежем на парчета, в случая аз ги оставих цели.
Овалваме хека в брашното, после потапяме в яйцето, които сме разбили предварително, и накрая в галетата.
Така правим и с другата риба.
Поставяме в съд и прибираме за малко в хладилника.
Поставяме тиган на котлона, изсипваме олиото, изчакваме да се затопли и след като е готово, прибавяме рибата.
Пържим първо от едната страна, като след това обръщаме на другата.
Сваряваме си картофите. Обелваме и нарязваме на парчета.
Почистваме праза и него нарязваме на ситно.
Поставяме картофите и праза в съд, прибавяме олиото, солта и оцета и разбъркваме добре.
При сервиране поставяме по една панирана риба и част от картофената салата.
Панираният хек с картофена салата е готов.