Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран хек с картофена салата

Паниран хек с картофена салата

Паниран хек с картофена салата
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Класическа комбинация от риба пане и картофена салатка"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. хек
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • картофи - 5 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме от вътрешностите. Отстраняваме главата и опашката. Поръсваме със сол и черен пипер.

Можем да нарежем на парчета, в случая аз ги оставих цели.

Овалваме хека в брашното, после потапяме в яйцето, които сме разбили предварително, и накрая в галетата.

Така правим и с другата риба.

Поставяме в съд и прибираме за малко в хладилника.

Поставяме тиган на котлона, изсипваме олиото, изчакваме да се затопли и след като е готово, прибавяме рибата.

Пържим първо от едната страна, като след това обръщаме на другата.

Сваряваме си картофите. Обелваме и нарязваме на парчета.

Почистваме праза и него нарязваме на ситно.

Поставяме картофите и праза в съд, прибавяме олиото, солта и оцета и разбъркваме добре.

При сервиране поставяме по една панирана риба и част от картофената салата.

Панираният хек с картофена салата е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: