Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Лесен паниран хек

Лесен паниран хек

Лесен паниран хек
Снимка: Кристиан Александров
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Изберете гарнитура на панирания хек - ще се справите"

Необходими Продукти

  • хек - 6 бр. филета, охладени
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • подправка - 1/2 ч.л. за риба микс
  • сол - 1 щипка
  • газирана вода - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и белтъците. Добавяме солта, подправката за риба, газираната вода и брашното.

Смесваме хубаво до еднородна рядка каша панировката за риба.

Загряваме олио в дълбок тиган.

Потапяме рибните филета в панировката и пускаме в горещото олио.

Пържим панираната риба от двете страни до златисто.

Изваждаме филетата хек в чиния и отгоре изстискваме половин лимон.

Сервираме нашите лесни панирани филета хек с другата половинка лимон отстрани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: