Начин на приготвяне
Почистете и измийте рибата. Осолете я със сол и я оставете да престои няколко часа.
Готовата риба изплакнете с чиста вода и подсушете.
Загрейте олиото за пържене в подходящ тиган.
Изсипете брашното в чиния, оваляйте всяко парче и изпържете в мазнината до златисто от двете страни. Отцедете пържената риба на хартия.
Поднесете хека с подходяща салата или гарнитура и парченце лимон.
Пърженият хрупкав хек е много вкусен.
Коментари
Аз смесвам царевично и пшеничено брашно, в найлонов плик го изсипвам и слагам вътре посолените парчета риба. Затягам пликчето, така, че да остане въздух вътре. Енергично разтрисам няколко пъти и оставям парчетата риба на суха чиния. След около 15 минути пържа. Така правя с всички видове риба.