Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушено зеле по селски

Задушено зеле по селски

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушено зеле по селски
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да си припомним колко вкусни бяха гозбите на баба...макар и постнички"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • олио - на око
  • домати - 250 г пасиран
  • червен пипер - 1 лъжичка, сладък
  • подправки - на вкус (сол, пипер, босилек)
  • вода - на око
  • чесън на прах - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте олио, нарязания на ситно лук и го запържете.

Смесете настъргания морков с чесъна на прах и го добавете в тенджерата.

Зелето нарежете и добавете в тенджерата.

Налейте и пасираните домати, сипете малко вода, дафиновия лист, похлупете и оставете на слаб огън, докато зелето не омекне.

През това време разбърквайте и доливайте вода към постното зеле.

След това добавете червения пипер, сол и пипер на вкус, босилек и разбъркайте.

Задушавайте още 5 минути. Свалете от котлона и сервирайте задушено зеле по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: