Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Винен сос за месо

Винен сос за месо

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Винен сос за месо
Снимка: Evelina Kuzmanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Запръжката се разрежда с бялото вино и се вари до сгъстяване.

Добавя се водата, разбърква се много добре. Сосът се оставя да къкри на тих огън до желаната гъстота. Подправя се със сол и черен пипер. Поръсва се със ситно нарязан пресен босилек.

Използва се за овкусяване на печени свински и телешки меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: