Три шоколада

13/11/2013
Violeta Strahilova
отVioleta StrahilovaНовак43
"Най-вкусният начин да покажеш любовта си към някого!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 669
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сметана - 3 кутии по 500 мл. готварска
  • бял шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • желатин - 3 пакетчета
  • масло - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо в 3 чашки за кафе изсипваме по едно пакетче желатин и заливаме с около 50 мл. вода, за да набъбне.

Сипваме в тенджерка 500 мл. сметана и загряваме на тих огън. Начупваме белия шоколад вътре и бъркаме, докато се разтопи напълно. Сваляме от котлона и прибавяме желатина, разтворен на водна баня. В намазана с малко масло форма за торта изсипваме сместа и оставяме да стегне в хладилника (аз за по-бързо я слагам в камерата).

Когато е стегнал първият блат, повтаряме процедурата, като във втория блат слагаме млечния шоколад, а в третия - натуралния. Така се получава трицветна шоколадова торта, която е много приятна и децата ми я обожават. По оригинална рецепта към всеки блат се слагат и 2 с.л. захар, но аз съм ги премахнала, защото от шоколада става доста тежка.

По желание също може да се направи блат с начукани бисквити с масло и блатовете да се редят в обратен ред (черен, кафяв, бял).

Надявам се да ви хареса доста е елементарна, а много вкусна!

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Емел
Емел
02.06.2017 15:03
Просто уникална всеки трябва да я пробва.
0
0
Моника
Моника
12.02.2016 00:47
Звучи апетитно ще я пробвам и да наистина снимката не е трябвало да я слагат
0
0
ССК
ССК
03.06.2014 14:44
Сметанат готварска или от тази която е за сладкиши?
5
0
ССК
ССК
03.06.2014 14:46
Може ли да ми кажете с бисквитените блатове как става?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв