Начин на приготвяне
Първо в 3 чашки за кафе изсипваме по едно пакетче желатин и заливаме с около 50 мл. вода, за да набъбне.
Сипваме в тенджерка 500 мл. сметана и загряваме на тих огън. Начупваме белия шоколад вътре и бъркаме, докато се разтопи напълно. Сваляме от котлона и прибавяме желатина, разтворен на водна баня. В намазана с малко масло форма за торта изсипваме сместа и оставяме да стегне в хладилника (аз за по-бързо я слагам в камерата).
Когато е стегнал първият блат, повтаряме процедурата, като във втория блат слагаме млечния шоколад, а в третия - натуралния. Така се получава трицветна шоколадова торта, която е много приятна и децата ми я обожават. По оригинална рецепта към всеки блат се слагат и 2 с.л. захар, но аз съм ги премахнала, защото от шоколада става доста тежка.
По желание също може да се направи блат с начукани бисквити с масло и блатовете да се редят в обратен ред (черен, кафяв, бял).
Надявам се да ви хареса доста е елементарна, а много вкусна!
Добър апетит!
Коментари