Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на пяна със захарта от кокос.
Добавете жълтъците един по един при разбъркване.
След това добавете пресятите брашна едно по едно.
Смелете орехите и ги добавете с брашната.
Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете.
Накрая прибавете бакпулвера, канелата и патешката мас.
Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена тавичка с размери 15/30 см.
Разполовете сините сливи и ги подредете на повърхността на ябълковия кейк, като ги притиснете леко, за да потънат в сместа.
Печете на средно ниво във фурна с включен вентилатор за 35 минути на 180 °C.
Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. Клечката трябва да излезе суха.
Пригответе сиропа, като сложите водата и кокосовата захар в дълбока касерола, и изчакате докато захарта се разтопи.
След това свалете от котлона и изчакайте да изстине напълно.
Тази стъпка можете да я направите и първа, за да може след като се изпече сладкишът със сливи, да го залеете с вече изстиналия сироп, без да чакате.
Разрежете на равни части и сервирайте безглутенов ябълков кейк със сливи с топка цедено мляко или сладолед, ако времето позволява.
Приятен апетит!