Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Безглутенов ябълков кейк със сливи

Безглутенов ябълков кейк със сливи

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336168110
Безглутенов ябълков кейк със сливи
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Парче ябълков кейк с топка сладолед - ето как ще завърши за нас днешният ден"

Необходими Продукти

  • за кейка
  • оризово брашно - 90 г
  • брашно от елда - 40 г
  • брашно от овес - 60 г без глутен
  • брашно от киноа - 30 г
  • кокосова захар - 80 г
  • патешка мас - 40 г
  • орехи - 100 г
  • ябълки - 400 г
  • сини сливи - 4 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • цейлонска канела - 10 г
  • за сиропа
  • вода - 140 г
  • кокосова захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на пяна със захарта от кокос.

Добавете жълтъците един по един при разбъркване.

След това добавете пресятите брашна едно по едно.

Смелете орехите и ги добавете с брашната.

Настържете ябълките на едро ренде и ги добавете.

Накрая прибавете бакпулвера, канелата и патешката мас.

Разбъркайте добре и изсипете сместа в намаслена тавичка с размери 15/30 см.

Разполовете сините сливи и ги подредете на повърхността на ябълковия кейк, като ги притиснете леко, за да потънат в сместа.

Печете на средно ниво във фурна с включен вентилатор за 35 минути на 180 °C.

Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. Клечката трябва да излезе суха.

Пригответе сиропа, като сложите водата и кокосовата захар в дълбока касерола, и изчакате докато захарта се разтопи.

След това свалете от котлона и изчакайте да изстине напълно.

Тази стъпка можете да я направите и първа, за да може след като се изпече сладкишът със сливи, да го залеете с вече изстиналия сироп, без да чакате.

Разрежете на равни части и сервирайте безглутенов ябълков кейк със сливи с топка цедено мляко или сладолед, ако времето позволява.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: