Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни зелеви сармички в йенска тенджера

Постни зелеви сармички в йенска тенджера

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Постни зелеви сармички в йенска тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица
  • пикантина
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза, сменяйки няколко пъти водата му и го оставете да се кисне.

Изрежете кочана на зелето и си подгответе зелеви листа без жилка. Задушете лука, настържете моркова и овкусете с подправките.

След 2-3 мин. сипете ориза, добавете вода и гответе, докато набъбне.

Във всяко зелево листо сложете от плънката за сармичките, навийте и подредете в йенска тенджера. Покрийте ги със зелев сок, сипете мазнина.

Покрийте зелевите сарми с лист алуминиево фолио и печете за час.

След като времето отмине, махнете фолиото и печете постните сарми до изпаряване на течността.

Постните зелеви сармички в йенска тенджера са много вкусни и любими на всички у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: