Начин на приготвяне
Смилате бисквитите в робот или блендер на ситни трохи.
Разтопявате маслото и го разбърквате добре с бисквитите.
Добавяте смления шамфъстък към сместа и разбърквате.
Сипвате сместа във форма за торта или друга подходяща тавичка и притискате с ръка, като заравнявате добре блата.
Слагате с хладилника, за да стегне и през това време започвате приготвянето на крема.
Пасирате до гладкост авокадото.
Добавяте към него крема сиренето, маскарпонето, захарта и ванилията и разбърквате до гладка смес.
Добавяте и ситно смления шамфъстък и отново разбърквате добре.
Сипвате готовия крем върху блата, украсявате вкусния чийзкейк с шамфъстък (може и на едро).
Слагате в хладилника за ок. 2 часа и после може да поднесете неустоимия чийзкейк с авокадо и шамфъстък.