Начин на приготвяне
Започнете с каймата за кюфтетата, поставете я в купа и добавете яйцето, нарязания на ситно лук, накиснатата в прясното мляко и изстискана филийка хляб, черен пипер на вкус, нарязания на ситно магданоз и ако е нужно - сол на вкус.
Замесете до еднородна смес и оставете настрани.
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Поставете ги в тава и добавете сол на вкус, зехтина, червения пипер и 50 мл вода.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 15 минути.
През това време от каймата оформете кюфтета, извадете тавата и ги наредете отгоре на печените картофи, върнете тавата във фурната и печете за още 30 минути.
Печените пресни картофи с кюфтета са готови - вкусотия!