Начин на приготвяне
В тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне.
Добавете обелени пресни картофи, нарязани на кубчета. След минута-две налейте топла вода - около 1400 мл.
Оставете да заври 15 минути и прибавете грах, моркови и наупени спагети вместо фиде.
Овкусете с подправките и гответе до готовност на зеленчуците.
Свалете от котлона, сипете прясно мляко, то ще охлади супата и няма да се пресече яйцето.
Разбъркайте жълтък и кисело мляко, сипете един черпак бульон и после върнете във супата. Готова е за сервиране.
Вкусна и малко по-различна зеленчукова супа, подходяща за обяд!
Сервираме с нарязан магданоз!
Зеленчуковата супа с прясно мляко и куркума е готова.