Начин на приготвяне
Еленското месо измиваме и нарязваме на парчета.
В дълбок съд си смесваме всички съставки за марината за дивеч и заливаме с нея месото, като го оставяме за 4-5 часа.
Когато изтече времето, вадим от марината, измиваме добре и го поставяме в тенджера със студена вода и оставяме да се вари.
Добре е да ползваме тенджера под налягане, защото в нея става по-бързо.
Аз ползвах точно такава тенджера.
След 10 минути изваждаме месото, изсипваме водата и прибавяме нова, като добавяме бялото вино, черния пипер, дафиновия лист, солта и малко мазнина, затваряме капака и варим до готовност.
Това отнема почти 2 часа.
През това време си измивамепресните картофи и нарязваме на полумесеци, както и лука.
Задушаваме лука в мазнина и няколко лъжици вода.
Към лука добавяме картофите и оставяме за кратно на бавен огън.
Добавяме и граха като разбъркваме и прибавяме червения пипер и белените домати, като похлупваме за още 10 минути.
Поставяме месото и сипваме 2 чаши от бульона разбъркваме леко и оставяме за още 20 мин вкусната гозба.
Поднасяме еленското месо с грах и пресни картофи, докато е още топло самото ястие
Коментари