Начин на приготвяне
С миксер разбийте белтъците със захарта. След това изключете миксера, разбъркайте жълтъците е с ръчна бъркалка.
Към сместа добавете гриса, заквасената сметана, ваниловата захар, олиото, бакпулвера и разбъркайте всичко леко с ръчна бъркалка, така че всички съставки да се съберат.
Застелете тава (среден размер) с хартия за печене и изсипете една трета от разбитата смес. Подредете черешите, залейте със сместа, нанесете ред череши и залейте с останалата смес.
Печете в добре загрята фурна на 180°C за 40 минути.
Извадете готовия черешов сладкиш от фурната, оставете я да се охлади добре, след това отрежете краищата и поставете сладкиша върху поднос.
Разбийте сладката заквасена сметана в твърда бита сметана и намажете свежия плодов сладкиш.
Нарежете черешовия сладкиш с грис и сметана на кубчета (или парче с желания размер), поднесете и се насладете.
Съвет: Не изхвърляйте краищата, а ги поръсете с пудра захар и ще получите още едно вкусно лакомство.