Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Черешов сладкиш с грис и сметана

Черешов сладкиш с грис и сметана

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k323
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Черешов сладкиш с грис и сметана
Снимка: Veca
1 / 3
31/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Днес е почивен ден за диета. Малко череши за освежаване ще дойдат добре"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • ванилова захар - 20 г
  • олио - 50 мл.
  • грис - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • череши - 400 г
  • заквасена сметана - 200 мл сладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте белтъците със захарта. След това изключете миксера, разбъркайте жълтъците е с ръчна бъркалка.

Към сместа добавете гриса, заквасената сметана, ваниловата захар, олиото, бакпулвера и разбъркайте всичко леко с ръчна бъркалка, така че всички съставки да се съберат.

Застелете тава (среден размер) с хартия за печене и изсипете една трета от разбитата смес. Подредете черешите, залейте със сместа, нанесете ред череши и залейте с останалата смес.

Печете в добре загрята фурна на 180°C за 40 минути.

Извадете готовия черешов сладкиш от фурната, оставете я да се охлади добре, след това отрежете краищата и поставете сладкиша върху поднос.

Разбийте сладката заквасена сметана в твърда бита сметана и намажете свежия плодов сладкиш.

Нарежете черешовия сладкиш с грис и сметана на кубчета (или парче с желания размер), поднесете и се насладете.

Съвет: Не изхвърляйте краищата, а ги поръсете с пудра захар и ще получите още едно вкусно лакомство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: