Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с мак и мармалад

Щрудел с мак и мармалад

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Щрудел с мак и мармалад
Снимка: Veca
1 / 3
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Мирише на домашно, сладко, топло печиво, мирише на детство..."

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 2 пакета
  • суха мая - 1 пакет (10 г)
  • олио - 50 мл
  • за плънката
  • мак - 200 г
  • мармалад - 200 г
  • ванилова захар - 1 пакет
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: В дълбок съд сипете брашното, маята, захарта, ваниловата захар и разбъркайте. Долейте малко вода и замесете тесто.

Покрийте с кърпа и оставете за 30 мин. да втаса.

Приготвяне на пълнежа: Затоплете малко мармалада, за да стане по-рядък, но не го претопляйте, добавете ваниловата захар и мака. Разбъркайте добре.

Втасалото тесто преместете върху набрашнен плот и разделете на две части, оформете ги на топчета.

Всяко топче разточете с точилката, намажете с плънката и навийте на руло.

В тава с хартия за печене на дъното подредете рулата. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат още веднъж (докато загрее фурната).

Загрейте фурната на 250 градуса.

Разбийте жълтък с олио и намажете рулата. Печете ги на 180 градуса 45 минути.

Готовия щрудел с мак и мармалад напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Когато се охладят щруделите, нарежете на парчета и сервирайте.

Съвет: По желание може да наръсите с пудра захар. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: